top of page

Taustani

Olen Päivi Kyyhkynen, Iloapu-kotipalveluyrittäjä.

Olen sysmäläinen paluumuuttaja, jonka yritys Iloapu Kyyhkynen tuo iloa ja apua arkeen – kotiin vietäviä palveluita ikäihmisille, lapsiperheille, vapaa-ajan asukkaille ja pihanomistajille. Iloapu toimii Sysmässä ja Päijät-Hämeen alueella.

IloApu Kyyhkynen syntyi monen onnellisen yhteensattuman summana – sanotaanko niin, että tähdet olivat kohdillaan. Elämäntilanteeni ja rohkeuteni mahdollistivat muuton takaisin kotipaikkakunnalleni Sysmään ja haaveilemalleni kotipalveluyrittäjyydelle näyttää olevan alueella kysyntää.

 

Minä ihmisenä

Olen iloinen ja helposti lähestyttävä käytännön ihminen – moniosaaja, joka innostuu aidoista kohtaamisista ihmisten kanssa. Teen työtäni ilolla ja isolla sydämellä ja minulla on asiakkailleni myös aikaa.

Olen äiti kolmelle jo täysi-ikäiselle tyttärelle ja ollut maatilan emäntänä 21 vuotta. Osaamista minulla on monelta työalalta, työhistoriani on pitkä ja ote työntekoon on itsenäinen.

Koulutus

Olen koulutukseltani yo-merkonomi, ravintola- ja hotellialan esimies ja puistopuutarhuri. Olen opiskellut villiyrttiohjaajaksi ja sienineuvojaksi ja Green Care on tuttua. Minulta löytyy myös järjestyksenvalvojakortti, ensiaputaidot eli EA1-kortti ja työturvallisuuskortti. Suoritin ikäihmisten perhekodin perustamiseen tarvittavan koulutuksen 2019.

iloapu_paivikyyhkynen_DSC7520.jpg
iloapu_DSC7571-.jpg

Työhistoriaa

Olen toiminut yrittäjänä jo vuosina 2011–2018. Minulla oli puutarha-alan yritys Itä-Uudellamaalla, jossa suunnittelin ja rakensin uusia pihoja, kunnostin vanhoja pihoja ja tein mitä erilaisimpia pihojen hoitotöitä. Yritys toimi ex-mieheni maatilan ohessa työllistäen pääasiassa itseni. Ennen yrittäjäksi lähtemistä olin opiskellut puutarhuriksi ja tehnyt alan töitä eri yrityksissä. Suurena haasteena puutarha-alalla on työn kausiluonteisuus eli kesäaikaan töitä oli liikaa ja talviaikaan piti miettiä muita mahdollisuuksia työllistää itsensä. Tämä vaikutti vahvasti siihen, että lopetin yritykseni 2018.

Viimeisimmät vuodet työskentelin hyvin monipuolisissa tehtävissä Sipoon seurakuntayhtymässä suntiona ja kiinteistövastaavana. Työnkuvaan on kuulunut mm. erilaisissa kirkollisissa toimituksissa toimiminen, kirkollisten kiinteistöjen ylläpito ja erilaisten viheralueiden ylläpito.

Vapaa-aikani

Yhdistystoiminta on ollut lähellä sydäntä ja olen ollut pyörittämässä Askolan Kuvataidekoulua, Monninkylän Nuorisoseuraa sekä vanhempainyhdistystä. Toivon yhteisöllisyyden heräävän uuteen kukoistukseensa ja enemmän aitoja kohtaamisia ihmisten välille – tunteiden ja niiden kipeidenkin asioiden jakamista.

Liikunta ja hyvinvointi monessa muodossa tuo iloa arkeeni ja ystävät ovat elämän suurinta kultaa.

Kantapään kautta opittua

Huoltaessani omia iäkkäitä vanhempiani, joista äiti on vielä elossa, on tullut kohdattua monenlaisia tilanteita. Iso syy halulle tarjota kotipalveluita ovat ne haasteet, joita olen kohdannut heidän asioidensa hoitamisessa. Avun pyytäminen ja vastaanottaminen ei aina ole helppoa – ja joskus yhteiskunnan apua ei ole edes saatavilla. Usein on myös niin, että arki vie lapset perheineen muualle ja silloin huoli vanhemmista kulkee mukana päivittäin.

 

Perustin Iloavun tarjoamaan helposti saatavaa apua arjessa ja juhlassa – toivon apua tarvitsevien olemaan rohkeasti minuun yhteydessä. Minulle on ilo olla apuna. Miten Iloapu voisi auttaa sinun tilanteessasi?

bottom of page